Pazartesi - Cuma 10:00-19:00 Cumartesi 10:00-18:00
Emzirme döneminde farklı nedenlerle yeterli süt alamayan bebeklere sağılmış süt veya anne sütüne adapte mamalar ile destek yapılması gerekebilir. Bu dönemde sağılmış süt veya mamayı bebeğe vermek için kaşık, enjektör, fincan ve biberon kullanılabilir. Ama sağılmış süt ve mamayı vermenin bir diğer yolu da emzirme destek sistemi (EDS)’dir.
EDS (emzirme destek sistemi) bebeğin anne memesini emerken aynı zamanda destek olarak sağılmış anne süt ve mama almasını sağlayan bir düzenektir. EDS sisteminin pek çok avantajı vardır. Ama en büyük faydası bebeklerin anne memesini bırakmasını önlemesidir.
Emzirme destek sistemi (EDS'yi) evde kendiniz çok rahat hazırlayabilirsiniz. Emzirme destek sistemi (EDS) hazırlamak için ince bir beslenme sondası, bir biberon, iğnesiz bir enjektör (temizlemek için) ve flaster (beslenme sondasını sabit tutmak için) olması yeterlidir. Beslenme sondası sıklıkla 5 numaralı ince bir sonda olmalıdır. Daha kalın olanlarda süt akışı biraz hızlı olabilir.
Beslenme sondasının renkli olan kısmını sağılmış süt veya mama hazırladığınız biberon içerisine koyun. Sondanın diğer ucunu ise memenizin ucuna hizalayarak hareket etmesini önlemek için cildinize flaster yardımı ile yapıştırın.
Biberona sağılmış süt veya mamayı koyun. Daha sonra EDS montajını yapın. Bebeğiniz tam emmeye başladığı sırada sondanın ucunu bebeğinizin ağzına sokun. Bazen de bebeğiniz memeyi tuttuktan sonra sondanın ucunu aradan bebeğinizin ağız içine yerleştirin.
EDS, akış hızı önemlidir. Normalden fazla ve az akış bebeğin emmesini etkileyebilir. Hızlı akış olursa bebek buna alışabilir. Yavaş akış olursa kilosu ufak bebekler süt çekerken yorulabilir. Akış hızı olarak normal bir beslenmede her bir emmede veya 2-3 emme bir bebeğin süt çekmesi gerekir. Bunun dışında çok büyük sonda kullanılması akış hızını artırabilir. Ayrıca sondanın girdiği biberonun bebeğe göre duruş pozisyonu da akış hızını etkiler.
Biberon bebeğin konumun altında olursa akış hızı yavaş, bebeğin üzerinde olursa akış hızlı olabilir.
Sonuçta EDS yetersiz anne sütü nedeniyle sağılmış süt veya mama takviyesini anne memesini emerek almasını sağlayan bir sistemdir. Bazı avantaj ve dezavantajları olsa da kesinlikle fincan ve biberona göre daha iyi bir alternatiftir. Bebeklerin anne memesinden uzaklaşmasını önler ve emzirmenin devam etmesini sağlar. Anne ve bebeği mutlu edecek bir beslenme şeklidir.
Eğer EDS yani emzirme destek sistemi kullanmanız gerekiyorsa öncelikle bir emzirme danışmanından destek almanız bebeğinizin beslenmesini düzenlemeniz açsından gereklidir.
Aşağıdaki kurum veya özel sigortalarla anlaşması bulunmaktadır. Tamamlayıcı sağlık sigortası anlaşmamız yoktur.
1443. Cd. YDA Center A Blok Kat:13 No:565 Çukurambar, Çankaya, Ankara